Røgeri & BUTIK

Gudhjem Røgeri fungerer både som spisested og butik hvor alle de lækre røgvarer og andre bornholmske specialiteter kan købes. Der er frisk røget sild hver dag hele sæsonen. Gudhjem Røgeri (Ejnar Mikkelsensvej 9, 3760) ligger centralt placeret lige efter Gudhjem Havn med udsigt over havet.

 

Bech Chokolade

Der er mange gode grunde til at slentre en tur på havnen i Gudhjem. Én af dem er den lille chokoladebutik BECH Chokolade. Her er både hvide, lyse og mørke chokolader, håndlavede honningkager og flødeboller. Lider du af afhængighed skal du ikke prøve de allerede berømte Spejderkugler, som er lækre chokoladekugler med flydende lakridskaramel indeni og til sidst er de også rullet i flydende lakridspulver.

 

Sørens Værtshus

Hvis du kommer forbi det idylliske fiskerleje Snogebæk, må du ikke snyde dig selv for et besøg på Sørens Værtshus eller "Sørens", som de lokale kalder det. Snogebæk ligger midt mellem Bornholms to bedste strande, Balka og Dueodde, og hvis sulten nærmer sig så kan du med fordel bestille en af Sørens stenovnsbagte deep pan pizzaer. Måske bliver du grebet af stemningen i den gamle fiskerhytte, hvis røde bygning, kulørte udendørslamper og glade stemning siden 1972 har været et tilløbsstykke for både lokale og turister. Og bliver du hængende til aftentide, kan du nyde godt af den gratis live-musik med både lokale helte og udenlandske kunstnere. Prøv også den såkaldte "slå søm" disciplin.

 

Der er live musik på Sørens værtshus hver aften fra juli til august. SE MUSIKKALENDEREN

smag bornholm

Har du husket...
Den ægte Bornholmersennep"Den originale er en sødlig og samtidig medium stærk sennep som er nyttig til alt hvor der bruges sennep. Velegnet til pølse, på smørrebrød, på ost, til glasering og til saucen"

Hammershus Kryddersild er fremstillet efter gammel bornholmsk opskrift. Om efteråret når sildene er bedst går produktionen i gang. Med håndkraft bliver de små ferske sild vendt rundt i en salt-sukker-krydderi-blanding inden de bliver lagt på tønder. Herefter sker der en naturlig modning af silden mens de i ni måneder står i tønderne. Når så silden skal anvendes bliver de renset og fileteret, alt foregår i hånden. Hele produktionen foregår præcis som den har gjort igennem mange årtier.

 

Se også mange andre lækre delikatesser på Gudhjem Røgeri